Lawati FB SMKTLawati FB Kami

Kokurikulum Pra-U

User Rating:  / 1
PoorBest 

PERTANDINGAN KOAKADEMIK BAHASA MELAYU 2018

PERINGKAT KEBANGSAAN 

ANJURAN BERSAMA DEWAN BAHASA & PUSTAKA - KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA

        Pada tanggal 25 & 26 Julai 2018, seramai 5 orang pelajar Pra U SMK Temerloh telah mengharumkan nama sekolah kerana telah berjaya mewakili negeri Pahang ke Pertandingan Forum Remaja Peringkat Kebangsaan di Dewan Bahasa & Pustaka, Kuala Lumpur.

       Para pelajar yang terlibat adalah:

1) Pengerusi: Saudari Nurul Nadirah Bt Nafrizon

2) Panel 1: Saudara Mohd Shukri Bin Harumi

3) Panel 2: Saudara Ahmad Mujahid Bin Ahmad Nizam

4) Panel 3: Saudari Ana Nadhirah Bt Zulkifle

5) Simpanan: Saudari Nur Farisah Ainaa Bt Mohd Asrol Hadi

          Syabas dan tahniah diucapkan kepada pasukan Forum Remaja yang telah berjaya memasuki peringkat separuh akhir dibawah bimbingan dan tunjuk ajar jurulatih berpengalaman dan berdedikasi; Puan Rohana Bt Husin dan Cik Masniza Bt Abd Rahman.

         Diharapkan semoga pasukan forum remaja sekolah akan terus melakar kejayaan di pentas kebangsaan dan mengharumkan nama SMK Temerloh dimata dunia pada tahun-tahun akan datang. Bak kata pepatah "Jika genggam bara api biar sampai jadi arang".

Para Ahli Panel Forum Remaja dan Jurulatih

 

 

KARNIVAL KOKURIKULUM SUPER 6 DAERAH TEMERLOH 2018

        Rabu, 25/07/2018: Seramai 190 orang pelajar Pra U SMK Temerloh telah mengambil bahagian dalam acara kokurikulum tahunan yang dianjurkan oleh PPD Temerloh khas untuk pelajar Pra U Daerah Temerloh yang di adakan di SMK Dato' Bahaman, Lancang. 

       Pelajar Pra U SMKT telah berjaya mengharumkan nama sekolah dalam beberapa acara. Pada tahun ini, selepas mendapat naib johan bagi acara Bola Jaring selama 5 tahun, pasukan Bola Jaring Pra U SMKT berjaya menjadi Johan apabila berjaya mengalahkan pasukan dari SMK Abu Bakar. Tahniah diucapkan kepada jurulatih pasukan bola jaring yang terdiri daripada Puan Roslinda, Puan Munirah, Puan Siti Aishah, Puan Rodiah dan Puan Natasha Aini. 

       Bagi acara Petanque, pelajar Pra U berjaya mendapat tempat ketiga untuk Pasukan Lelaki dan juga Pasukan Perempuan. Syabas dan tahniah diucapkan. Tahniah diucapkan kepada jurulatihnya Puan Noranisah, Puan Zainab, Puan Siti Mariyani dan Puan Harmoniyatizah.

       Seterusnya, bagi acara Futsal, pasukan sekolah kita juga berjaya meraih tempat ketiga. Tahniah diucapkan kepada Pasukan Futsal. Syabas juga diucapkan kepada jurulatih pasukan futsal, Encik Abd Halim, Encik Abu Sufian, Encik Arif Rozikin dan Encik Mohd Rahimi.

       Acara baru yang diperkenalkan tahun ini ialah Koir Berpasukan. Alhamdulillah, pasukan koir sekolah berjaya memenangi tempat kedua dengan membawa dua buah lagu dibawah pimpinan Encik Azhari Kassim, Puan Norfatmakastemune Bt Nordin dan Puan Yeoh Khai Chiat.

     Seterusnya, bagi acara Bola Tampar, sekolah kita berjaya memenangi tempat ketiga untuk Pasukan Lelaki dan juga Pasukan Perempuan. Syabas dan tahniah diucapkan kepada jurulatih pasukan bola tampar, Puan Nor Yuhaniz, Encik Hussaini Azrin, Pn Saw Guat Fong dan Puan Chew Ai Hoong.

     Nasib tidak menyebelahi pasukan Badminton pada tahun ini. Rezeki tidak berpihak kepada mereka. Tetapi syabas diucapkan kepada pasukan Badminton kerana tetap berjuang habis-habisan dan rela berjuang demi nama baik sekolah!. Terima kasih diucapkan kepada jurulatih pasukan Badminton, Encik Mohd Ridhuan, Puan Muaizzah, Puan Sarinah dan Puan Norhana.

     Jutaan terima kasih diucapkan kepada Tuan Pengetua, Tuan Haji Basirun Bin Abdullah Hasim dan GPK Tingkatan 6 diatas sokongan, galakan dan nasihat yang diberikan kepada para pelajar sehingga mereka berjaya melakar kemenangan besar pada Karnival Super 6 tahun 2018. Diharapkan kejayaan yang lebih besar akan berjaya dirangkul oleh pasukan Pra U SMK Temerloh pada tahun hadapan. Insyaallah.

PASUKAN NETBALL A - JOHAN

PASUKAN BOLA JARING TEAM A - JOHAN

PASUKAN KOIR - NAIB JOHAN

PASUKAN FUTSAL - KETIGA

PASUKAN PETANQUE LELAKI & PEREMPUAN - KETIGA

PARA GURU DAN PELAJAR BOLA JARING

 PASUKAN BOLA JARING TEAM B - KE 4

 

Jumaat, 19/1/2018: SMKT Run, seramai 91 orang pelajar Pra U telah menyertai acara merentas desa yang merupakan acara tahunan ini. Semua pelajar Pra U telah menunjukkan semangat kesukanan dan komitmen yang tinggi terhadap aktiviti kokurikulum sekolah. Syabas diucapkan.

 

 

Last Updated on Wednesday, 29 August 2018 22:47

SENARAI ALUMNI TERDAFTAR

DIARI SEKOLAH

AKADEMIK

JADUAL BENGKEL

HUJUNG MINGGU

 Lihat Jadual 

 

_________________________________

PEPERIKSAAN PERCUBAAN

STPM

Lihat Jadual

_________________________________

KEM KECEMERLANGAN

STPM

Lihat Jadual

__________________________________

 

 

  • Kemaskini Terakhir: Wednesday 31 October 2018, 11:12:23 AM.

Hubungi Kami

Login Editor

Login Editor Berdaftar Sahaja.Mengubahsuai artikel

Editor Web

    

    

   

  

Code Kami

 

Pautan

  

    

Free business joomla templates